Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΪΖΗ-ΔΑΝΙΑ






Ο Σύλλογος των εν Πάτραις Ιθακησίων «Ο Οδυσσεύς» με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει χθες 18/8/2018 στην αίθουσα του Σταυρού Ιθάκης εκδήλωση (ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ιθάκης) αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Παΐζη – Δανιά. Σκοπός του ήταν να αποτίσει φόρο τιμής στην ιερή μνήμη του Δημήτρη αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του κυρίως στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης της Ομηρικής Ιθάκης.
Ο Δημήτρης ύμνησε την Ιθάκη μας, ερεύνησε την ιστορία της, πρόβαλε την κουλτούρας της και αποτύπωσε χαρακτήρες και γεγονότα με τη λογοτεχνική του πένα. Μα περισσότερο από όλα στάθηκε αντιμέτωπος σε κάθε τι που προσπαθούσε να αλλοιώσει τη Ομηρικότητα  της σημερινής Ιθάκης.
Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης ο Σύλλογος των εν Πάτραις Ιθακησίων «Ο Οδυσσεύς» προσέφερε σε διάφορους φορείς της Ιθάκης (που διαθέτουν ειδικό χώρο) ένα έγχρωμο άλμπουμ μεγέθους Α3 με την αρχαιολογική έκθεση του Δημήτρη «ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ», προκειμένου να εκτεθεί και να έχουν άμεση πρόσβαση οι επισκέπτες.
Για την προσωπικότητα του Δημήτρη Παΐζη – Δανιά μίλησε με μεγάλη επιτυχία η Δρ. Φιλολογίας κ. Παντοφίλη Βαρβαρήγου.

 Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά την χορηγό των εκτυπώσεων της έκθεση και τον κ. Γιάννη Σούκη για τη δωρεά διάθεση των κειμένων και φωτογραφιών της έκθεσης σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου