Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ»





Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα τελετών του 64ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, εκδήλωση από το Σύλλογο των Ιθακησίων Πάτρας «Ο Οδυσσεύς», στην οποία τιμήθηκε για την προσφορά του στην Επιστήμη ο Ιθακήσιος κ. Γεώργιος Παξινός, Καθηγητής στην έδρα Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Sydney και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Αρχικά παρουσίασε τον Καθηγητή κ. Γιώργο Παξινό ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καραντζής Ιωάννης προβάλλοντας το επιστημονικό του έργο. Ο κ. Καραντζής τόνισε ότι σε μια εποχή που η Χώρα μας βιώνει μια οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ύφεση αλλά και πτώση αξιών, ο Σύλλογος των εν Πάτραις Ιθακησίων «Ο Οδυσσεύς» απαντά με εκδηλώσεις που παράγουν πολιτισμό, με εκδηλώσεις που τιμούνται άτομα της επιστήμης και των γραμμάτων, υποδηλώνοντας έτσι ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που προοδεύει, η Ελλάδα που πρωτοπορεί, η Ελλάδα της Επιστήμης, των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού.
Στη συνέχεια ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Παξινός με έναν εμπεριστατωμένο και κατανοητό λόγο ανέπτυξε το θέμα: «Ο Νους και ο Εγκέφαλος». Στο τέλος του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και καρφίτσα με το έμβλημα του συλλόγου.
Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκούς χορούς που παρουσίασε το θαυμάσιο Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Πατρέων. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου