Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΚΙ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ … ΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ο Σύλλογος Ιθακησίων Πάτρας «Ο Οδυσσεύς» στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων έδωσε την ευκαιρία στα μέλη και στους φίλους του να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη … Σαλονίκη».
Καταπληκτική η παράσταση (υπερπαραγωγή) διάρκειας 3 ωρών με υπέροχους ηθοποιούς, άριστη σκηνοθεσία, σύγχρονα σκηνικά εμπλουτισμένα με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
Στο έργο, θα έλεγα, ξεδιπλώθηκε η ιστορία του Ελληνικού Έθνους από 1922 έως το 1940 με τρόπο αντικειμενικό και με χειρουργικές παρεμβάσεις στα ιστορικά γεγονότα.
Είδαμε τις αδυναμίες των Ελλήνων, τις πολιτικές τους αντιδικίες, τους κομματικούς φανατισμούς αλλά και τη γενναιότητά τους , την αυταπάρνησή τους, την εργατικότητά τους, το πείσμα και τη δύναμη της ψυχής τους για επιβίωση και συνάμα τη συμφιλίωσή τους σε ώρες εθνικού κινδύνου.
Μάρτυρας όλων αυτών η στάση της πρωταγωνίστριας Φιλιώς (κ. Μ. Ντενίση), μιας περήφανης γυναίκας που είχε μια αγκαλιά για όλους, μικρούς και μεγάλους, που ξεκίνησε τη ζωή της από το μηδέν, αλλά είχε συμπαραστάτες την οικογένειά της και τους φίλους της, που τη θαύμαζαν για το θάρρος της, το κουράγιο της και τη γενναιοδωρία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου