Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Σύλλογοι των εν Πάτραις Επτανησίων
Δελτίο τύπου
H εικόνα της μεγάλης συναυλίας της 20ης Μαΐου
στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

    Ένας καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, που έχει κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση με το μέταλλο και την αισθαντικότητα της ερμηνείας, αλλά και με ήθος και την ιόνια ευγένειά του.  Δίπλα του τρεις ακόμη φερέλπιδες νέοι ερμηνευτές, ο Δημήτρης Δημόπουλος, η Γιούλη Ασημακοπούλου και η Ανδριάννα Τσαγκάρη.
   Στην πρώτη γραμμή της εικόνας τα νεαρά βλαστάρια, τα λαμπερά παιδιά των δύο πολυμελών Ορχηστρών εγχόρδων και πνευστών του Θοδωρή Γεωργόπουλου και του Ευρυσθένη Χατζηγιάννη αντίστοιχα, δασκάλων εμπνευσμένων που έχουν θεμελιώσει ζηλευτά φυτώρια μουσικού πολιτισμού, κυψέλες ανεκτίμητης αξίας για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας.
    Στη δεύτερη γραμμή οι ώριμοι χορωδοί του Πανεπιστημίου μας, που με την καθοδήγηση της μαέστρου τους κ. Λίνας Γερονίκου μας δείχνουν πως το πολυφωνικό τραγούδι, πετράδι αστραφτερό κι αυτό της παράδοσής μας, έχει τη δυνατότητα να μεταδώσει μεγάλη χαρά.
   Στο φόντο της εικόνας η ιστορική τροφοδότρα μνήμη, που φέρνει στο νου τέτοιες μέρες την κοινωνία των επτά νησιών του Ιονίου πριν 150 περίπου χρόνια, μια κοινωνία που παλλόταν τότε από τα οράματα της εθνικής ενσωμάτωσης αλλά και της κοινωνικής δικαιοσύνης και στο βάθος του φόντου ο λαβωμένος από το σεισμό του 2008 ιστορικός ναός του Αγίου Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων που ξαναστήνεται στέρεος και ξεχωριστός στην ομορφία του και με τη θαλερή παρουσία του μεταδίδει και αυτός αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου.
Όλοι μαζί σε μία εικόνα λαμπερή και ελπιδοφόρα.
Ώρα προσέλευσης 8:00 μ.μ.   ΄Ωρα έναρξης  8:30μ.μ.
Διάθεση  προσκλήσεων από τα Δ.Σ. των Συλλόγων, από τα βιβλιοπωλεία Discover και Γωνιά του βιβλίου και από τα φαρμακεία «Δραγανίγου» στην Πλατεία Όλγας και «Πραγιάννη» Κορίνθου και Βότση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου